10 savjeta o tome kako uštedjeti novac na pakiranju i vezanju

10 savjeta o tome kako uštedjeti novac na pakiranju i vezanju

Industrijsko pakiranje i vezanje – kako pakirati jeftino?

Industrijsko pakiranje jednako je važno kao i sam proizvod unutar paketa. Njegova je svrha olakšati prijenos proizvoda u trgovine. Također omogućuje brže prepoznavanje proizvoda. Najvažnija karakteristika industrijske ambalaže je zaštita proizvoda. Stoga mora biti usklađen s namjenom i okruženjem za pohranu. Važno je da industrijsko pakiranje ispunjava sve ili bilo koji od sljedećih kriterija:

  • Mora biti dovoljno čvrsto i izdržljivo da može podnijeti stalno opterećenje (teške kartonske kutije složene zajedno)
  • Mora osigurati proizvod i, u slučaju pada, smanjiti ga
  • Mora biti dovoljno spojeno da spriječi ulazak vlage i zraka
  • Mora biti otporno na vremenske uvjete što može uništiti kvalitetu proizvoda
  • Mora biti kompaktno upakiran, jer kupcu osigurava da nijedan proizvod nije otvoren prije njega
  • Naš zapakirani materijal zadovoljava sve gore navedene uvjete, pružajući kupcima trajno zadovoljstvo, što se odražava i na njihovu vjernost. Za kupca je važno znati da, u slučaju nekvalitetnog ambalažnog materijala, na kraju može biti više troškova nego u slučaju malo više oduzimanja na početku za dobru kvalitetu.

Gornji uvjeti moraju biti ispunjeni u potpunosti, posebno kada je zapakirani proizvod izložen različitim vremenskim uvjetima i duljem transportu. Stoga je potrebno odabrati pravu strategiju koja ima za cilj niže troškove i sigurnost pakiranih proizvoda. Evo deset načina za uštedu na industrijskoj ambalaži: 1. Procijenite zahtjeve svakog proizvoda

1. Procijenite zahtjeve svakog proizvoda

Temeljito procijenite propisane zahtjeve za pakiranje koji se pripisuju svakom proizvodu, a zatim ih usporedite s vašom trenutnom praksom (na primjer, možete otkriti da su i plastični film i tanji karton prikladni za pakiranje određenog proizvoda) .2. Provjerite jesu li kutije za pakiranje odgovarajuće veličine

2. Provjerite jesu li kutije za pakiranje ispravne veličine

Stručnjaci kažu da nije preporučljivo imati više od 2 cm prostora između proizvoda i ambalaže. Stoga je bolje odabrati male kutije, ne samo zbog kompaktnije ambalaže, već i zbog manjih troškova kupnje i otpreme proizvoda. Uklonite višak slojeva i naljepnica.

3. Uklonite suvišne slojeve i naljepnice

Svaki sloj kartona, pjene itd. Koji se dodaje u pakiranje povećava troškove. Ako je proizvodu stvarno potrebna jaka zaštita, razmislite o zamjeni više lakših slojeva, za jedan kompaktniji i čvršći. Također ograničite broj naljepnica, pa se preporučuje lijepiti jednu s vanjske strane kutije, a drugu s unutarnje.

4. Kupite plastične ili tekstilne / kompozitne trake u velikim količinama

Saznajte koji dobavljači vam nude popust prilikom kupnje. To ne znači da uvijek kupuju kod najvećih dobavljača. Često se događa da mali dobavljači ambalažnog materijala, koji su razvili dobre odnose sa svojim dobavljačima, su oni koji nude mogućnost najvećih popusta.

5. Smanjite troškove rada

Uvijek je potrebno težiti poboljšanju učinkovitosti. To se može postići pojednostavljivanjem procesa, održavanjem alata i opreme te stalnim usavršavanjem radnika.

6. Ponovno upotrijebite ono što je moguće

Uz pažljivo planiranje, mnogi ambalažni materijali mogu se ponovo upotrijebiti. U ovom je slučaju potrebno uzeti u obzir i materijal koji dobivamo zajedno sa sirovinama za izradu naših proizvoda, a ne samo onaj koji proizvod dostavljamo kupcu.

7.Automatic and semi-automatic strapping banding machines shop Održavajte alate i opremu

Provedite program preventivnog održavanja ambalaže, opreme i alata. Uspostavite raspored praćenja i postavite sustav za praćenje održavanja i dokumentacije. Stvarate postupke za prijavljivanje problema i mogućih problema. Također je važno uložiti u zalihe rezervnih dijelova koji su vam najčešće potrebni.

8. Razmislite o sustavima “Kupnja za kupnju” i “Koristi se preko novog”

Gdje je to moguće, obnovite staru opremu ili kupite rabljenu. Ovakav izbor može biti dobar ako oprema nije ključna za poslovanje. Najbolje je prosuditi sami je li oprema za pakiranje ključna za posao i kvalitetu vaših proizvoda.

9. Obratite pažnju na promjene cijena

Cijene proizvoda poput rastezljive folije i čeličnih traka mogu se značajno mijenjati iz mjeseca u mjesec. Ako ne posvetite pozornost ovakvim fluktuacijama cijena, brzo se može dogoditi da se troškovi povećaju. To je ujedno i jedan od ključnih razloga posla s dobavljačem u kojeg imate povjerenja. Dakle, rizici su niži.

10. Pronađite dobavljača koji nudi sve što vam je potrebno

Pouzdan, iskusan i profesionalan dobavljač ambalaže može vam uštedjeti puno novca. On mora znati što ima na raspolaganju i savjetovati vas o izboru njegovih proizvoda koji zadovoljavaju vaše potrebe. Dobro je odabrati takvog dobavljača, s kojim namjeravate sudjelovati u dužem vremenskom razdoblju, jer on bolje vidi vaše poslovanje i vaše potrebe. batterystrapping.com je međunarodni dobavljač i nudimo sve potrebne alate i kaiševe za pakiranje.

Podijelite ovaj post


Upit o proizvodu

Za pripremu ponude potrebni su nam sljedeći podaci. Uskoro ćete dobiti ponudu za proizvod na svoju e-poštu.