ABECEDA pakiranja / vezanja

ABECEDA pakiranja / vezanja

Osnove pakiranja / vezanja

Pakiranje ambalaže ili još nazivano vezanje trakama proces je u kojem se traka koristi za pričvršćivanje predmeta na podlogu, stabilizaciju ili jačanje. Traka se može nazvati i trakom za pakiranje. Pakiranje je uglavnom popularno u prerađivačkoj industriji.

Čelično pakiranje / vezanje

Čelične trake su one koje se smatraju najstarijim materijalima za pakiranje i vezanje, a istovremeno imaju najveću vlačnu čvrstoću. Dostupne su u različitim širinama i debljinama, a međusobno se razlikuju po kvaliteti. Koriste se uglavnom za tešku industriju, gdje je potrebna visoka razina izdržljivosti. Površina trake uključuje boju, boju ili vosak te cink i vosak. Vosak trake koristi se za bolje podnošenje napetosti i za upotrebu trake u paru s određenim vrstama zatezača. Čelične se trake prodaju po težini, a ne po duljini, jer se tijekom procesa proizvodnje smanjuju i proširuju.

Plastic PP strap 12 and 16mm for packing pallets low price high quality

Pakiranje polipropilenskom PP trakom

Polipropilen je ekonomičan materijal namijenjenvezanju srednje duljine. Dostupan je u različitim širinama, debljinama i inačicama polipropilena. Važna značajka ove trake, koju mnogi korisnici ne znaju, je da polipropilenske trake izgube 50% napona izduženja nakon jednog sata i da se gubitak napona ubrzava samo povećanjem temperature. Pažljiv odabir boje spriječit će proces razgradnje trake na vanjskoj temperaturi koja za nju nije prikladna.

Plastic PET strap 12mm, 16mm and 19mm for packing pallets cheap

Pakiranje poliesterskom PET trakom

Plastični poliester i najlon su najmoćniji plastični materijali za proizvodnju traka i koriste se u mnogim industrijama kao prva najbolja alternativa čeličnim trakama. Poliester pruža izvrsnu napetost za kruta opterećenja. Vrste trake uglavnom se razlikuju u kakve se svrhe koriste. U hladnoj klimi koristi se traka vezana vrućim ljepilom otpornom na vremenske uvjete.

Najlon

Najlonska traka ima najveću snagu među svim plastičnim trakama, ali zbog visoke cijene rijetko se koristi. U prošlosti je to bila vrlo popularna, ali ubrzo ga je zamijenila poliesterska traka. Najčešće se koristi u hladnim prostorijama, jer ne leži baš poput ostalih vrsta plastike.

Kompozitno vezanje / pakiranje

Kompozitne trake sadrže žarulje iznutra. U industriji koja štiti opterećenje često se naziva “sintetičkim čelikom”. Vrlo je otporan na habanje.

Tkanina

Tkane trake dostupne su u nekoliko struktura, posebno od poliestera i rajona. Budući da sustav za pakiranje s ovom vrstom traka koristi zatvarač, takav sustav može ponuditi čak i veću čvrstoću od pakiranja čeličnom trakom. Budući da su trake za tkaninu lagane i mekane, one su sigurnija alternativa čeliku.

Podijelite ovaj post


Upit o proizvodu

Za pripremu ponude potrebni su nam sljedeći podaci. Uskoro ćete dobiti ponudu za proizvod na svoju e-poštu.