Strojevi za pakiranje

Strojevi za pakiranje bitni su strojevi koji se koriste diljem svijeta za ubrzavanje procesa pakiranja. Strojevi za pakiranje povećavaju učinkovitost i smanjuju troškove rada u proizvodnim linijama, distribucijskim centrima, skladištima i mnogim drugim industrijama. Strojevi za pakiranje dovršavaju proces pakiranja korak po korak. Dostupno je nekoliko vrsta strojeva za pakiranje kao što su strojevi za brtvljenje, strojevi za punjenje, strojevi za vezivanje, strojevi za omatanje, strojevi za kodiranje i strojevi za označavanje.

Strojevi za pakiranje mogu se koristiti za vezivanje, brtvljenje ili pakiranje kutija različitih veličina ili paleta. Automatski strojevi za pakiranje u potpunosti automatiziraju proces vezivanja, brtvljenja ili omatanja ovisno o stroju za pakiranje. Poluautomatski strojevi za pakiranje automatiziraju dio procesa pakiranja, no neke aktivnosti će zaposlenik ipak morati obavljati ručno. S druge strane, ručni strojevi za pakiranje automatiziraju samo neke specifične zadatke u cijelom procesu. Strojevi za pakiranje koriste trake, film ili BOPP ili Kraft traku.

Nudimo širok raspon visokokvalitetnih i povoljnih strojeva za pakiranje. Na našoj web stranici možete pronaći sljedeće vrste strojeva za pakiranje:

 • Strojevi za vezivanje
 • Strojevi za omatanje paleta
 • Kartonske brtve
 • Podešači kutija ili strojevi za oblikovanje za preklapanje kutija
 • Strojevi za omatanje skupljanjem

Strojevi za pakiranje imaju jamstvo i servisirani su u Europi. Nudimo brzu dostavu u Republici Hrvatskoj na vašu adresu

 • Rampa za stroj za omatanje paleta SMARTWRAP-X

  440500
 • Poluautomatski Stroj za pakiranje HIPO 5-15mm Stroj za vezanje za plastičnu PP traku

  649
 • Poluautomatski stroj za vezivanje HIPO BOX PP traka 6-15mm

  699
 • Flexible conveyor width 460mm, length 1200-4800mm, height 600-1000mm

  1,299
 • Stroj za pakiranje u termoskupljajuću foliju B4255

  1,799
 • Poluautomatska Kartonirka FLEX TAPE 48-72mm (Kraft ili BOPP traka)

  1,899
 • ECOBAND-S Stroj za vezanje papirnom i OPP trakom

  2,199
 • FLEX BOX Mašina za formiranje kartonskih kutija

  2,199
 • Stroj za vezanje PP trakom AUTOMA za PP traku 9-12mm

  2,599
 • Poluautomatski stroj za omatanje paleta COMBO PET / PP traka 9-16 mm

  2,799
 • Termo tunel za skupljanje folije T5040

  2,899
 • ECOBAND-B4620 Stroj za omatanje papirnom i OPP trakom 30mm

  2,799
 • Brzinska Linijska Vezačica HIPO PRO 5-12mm

  2,8902,990
 • Box wrapping machine SMARTWRAP B3 PRESTRETCH

  2,899
 • Stroj za omatanje paleta SMARTWRAP-X

  2,999
 • Mašine za pakovanje streč folijom SMARTWRAP-X PRE-STRETCH

  3,499
 • Automatski omotač paleta EASY-IN

  3,799
 • Stroj za omatanje paleta SMARTWRAP X2 s vagom 2000kg

  3,899
 • Automatska mašina za lijepljenje kartonskih kutija 48-72mm (Kraft ili BOPP traka)

  4,199
 • TOP TAPE Mašine za lijepljenje kartonskih kutija 48-72 mm (Kraft ili BOPP traka)

  4,199

Strojevi za pakiranje

Iako postoji mnogo različitih vrsta strojeva za pakiranje, najčešći su; tuneli za skupljanje, omoti paleta, podizači kutija, brtvila, strojevi za kartonsko pakiranje i strojevi za oblikovanje, punjenje i brtvljenje. Može biti puno nagađanja kada je u pitanju pronalaženje najpouzdanijih strojeva za pakiranje različitih marki.

Koji stroj za pakiranje je najprikladniji

Međutim, kao distributer nudimo više robnih marki. Svaki od brendova koje nudimo ima svoje prednosti i mane. Podrazumijeva se da je istraživanje nekoliko različitih ponuda robnih marki za svaki komad opreme u koji planirate uložiti vrlo važan korak u ovom procesu. To će osigurati da odaberete pravi stroj za proračun, potrebe, mogućnosti i ponudu proizvoda vaše tvrtke.

Kada razmatramo koji su strojevi najbrži, najpouzdaniji ili najlakši za popravak, uvijek počinjemo gledajući kupca, a ne stroj.

Inteligentan omotač paleta SMARTWRAP-X PRE-RASTECH
Cijena je svakako važna za sve kupce, zbog čega je dizajn stroja toliko važan. Manje dijelova često je jednako manje stvari za lomljenje. Neki noviji strojevi nemaju istrošenost kao što bi, na primjer, mogao imati pneumatski zračni cilindar. Iako, ponekad prednosti pneumatskog zračnog cilindra mogu opravdati trošak.

Vrste strojeva za pakiranje

Omotači paleta

Paletni omoti (ili rastezljivi omoti) su sveprisutni u mnogim linijama za pakiranje diljem svijeta. Uz značajnu uštedu troškova za velike operacije u odnosu na ručno omatanje, korištenje paletnog omota također povećava mogućnosti rastezanja vaše rastezljive folije. To osigurava uštedu vremena i novca.

Strojevi za vezivanje

 AUTOMA automatski stroj za vezivanje jeftino

Remen je izvrsno rješenje za osiguranje robe za transport i skladištenje. Može se koristiti za pričvršćivanje gotovo svega, od krhkih proizvoda do glomaznih tereta. Proizvodi za vezivanje mogu se pakirati u karton ili pakirati. Ovaj se proces uglavnom koristi za vezivanje paleta i spajanje robe zajedno sa strojem za pakiranje.

Postoje tri vrste strojeva za vezivanje: automatski, poluautomatski i ručni. Za linije za pakiranje koje trebaju vezati velike količine paketa, preporučaju se automatizirani strojeva za pakiranje koji mogu biti automatski ili poluautomatski. Oni znatno ubrzavaju proces automatskim zatezanjem i fiksiranjem remena.

Postoje različite strukture automatiziranih strojeva za pakiranje bilo ručno ili stolno, a za veću mobilnost možete koristiti i prijenosne alate za vezivanje ili ručne ili električne zatezače remena.

Automatsko brtvljenje kućišta TOP TAPEZaptivači za kartone

Zaptivači kartona (također poznati kao strojevi za trake ili konusi) koriste se u proizvodnim linijama, distribucijskim centrima i skladištima. Kartonski zatvarači zatvaraju kutiju s gornje i donje strane, mogu se koristiti i za bočno brtvljenje, automatsko zatvaranje preklopa, preklapanje kutije itd. ovisno o stupnju automatizacije. Strojevi za brtvljenje kartona mogu brtviti identične ili različite veličine kutija. Zaptivači kartona koriste BOPP ili Kraft traku, gdje se u procesu brtvljenja mogu koristiti različite široke ili uske trake.

Postavljači kućišta

FLEX Box Poluautomatski podizač kutijaPodešači kutija su strojevi koji rasklapaju ili podižu kartonske kutije kako bi se napunile proizvodima. Postoje ručne, poluautomatske i automatske verzije ovog tipa stroja. Na ručnom stroju, od čovjeka se traži da rasklopi kutiju, presavije i/ili zalijepi poklopce kutije u oblik rukom ili strojem za lijepljenje trake, a kutija se zatim šalje niz pokretnu traku ili predaje sljedećem zaposleniku. .

Poluautomatski podizači, automatski dovršavaju drugi i/ili treći korak putem pokretne trake koja pomiče kutiju kroz područja koja je tjeraju u ispravan oblik. Postavljena kutija se zatim transporterom ili ručno premješta u hrpu. Automatski podizač kućišta koristi mehaničke elemente kao što je robotska ruka za uklanjanje kutije s hrpe, rasklapanje i postavljanje na automatiziranu pokretnu traku. Kutija tada putuje transporterom i puni se proizvodom i zatvara mehanički ili jednostavnom ljudskom interakcijom.

Strujevi za omatanje Strojevi za omatanje skupljanjem

Brtvila su strojevi u vašoj liniji za pakiranje koji se nalaze prije toplinskog tunela za primjenu skupljajuće folije. Transporter šalje vaše proizvode niz liniju gdje se stavljaju unutar vrećice za skupljajuću foliju. Zatim, proizvodi prolaze ispod grijaćeg elementa koji se spušta odozgo, stežući vrećicu i zatvarajući je.

To se događa s obje strane vašeg proizvoda stvarajući sadržaj koji je sada labavo zapečaćen unutar vrećice za skupljajuću foliju. Konačno, proizvod se kreće u toplinski tunel gdje se film zagrijava, jednoliko omotajući skupljajuću foliju oko vašeg proizvoda.