Strojevi za omatanje paleta

Nudimo visokokvalitetne poluautomatske i automatske strojeve za omatanje paleta po pristupačnim cijenama. Naši strojevi za omatanje paleta su stabilni, pouzdani, brzi i s digitalnim zaslonom. Strojevi za rastezljivo omatanje paleta koriste LLDPE streč foliju kao glavni materijal za pakiranje za omotavanje rasutog tereta naslaganog na paleti. Automatski i poluautomatski strojevi za omatanje paleta imaju ISO, CE, i ostale potrebne certifikate te su u skladu sa svim EU standardima i propisima. Cijena poluautomatskog & automatski stroj za stretch wrap varira od nekoliko tisuća eura. Cijena poluautomatske stretch wrap stroj ovisio nekoliko čimbenika, koje ćemo obraditi u opisu u nastavku. Poluautomatski stroj za omatanje će povećati vašu produktivnost i ubrzati proces omatanja. Osim toga, strojevi za stretch wrap sigurni su za korištenje i prilagođeni zaposlenicima.

Poluautomatski i automatski strojevi za omatanje paleta izrađuju se od visokokvalitetnog materijala. Oni čine liniju za pakiranje produktivnijom i mogu ubrzati vrijeme pakiranja više od pet puta. Osim toga, nije potreban ljudski trud. Automatski i poluautomatski strojevi za stretch wrap su izrađeni od kvalitetnih materijala i bit će posljednjih godina. Ulaganjem u njih ubrzat ćete proces pakiranja i uštedjeti na troškovu rada, jer ćete

Nudimo širok raspon visokokvalitetnih i povoljnih strojeva za omatanje paleta. Na našoj web stranici možete pronaći sljedeće vrste strojeva za omatanje paleta:

 • Poluautomatski stroj za omatanje paleta
 • Automatski stroj za omatanje paleta
 • Roboti za omatanje paleta

Strojevi za omatanje paleta imaju jamstvo i servisirani su u Europi. Nudimo brzu dostavu na vašu adresu u Hrvatskoj.

 • Rampa za stroj za omatanje paleta SMARTWRAP-X

  440500
 • Box Wrapping Machine P409

  Original price was: 1,600€.Current price is: 1,299€.
 • Box wrapping machine SMARTWRAP B3 PRESTRETCH

  Original price was: 3,400€.Current price is: 2,899€.
 • Stroj za omatanje paleta SMARTWRAP-X

  Original price was: 3,399€.Current price is: 2,999€.
 • Mašine za pakovanje streč folijom SMARTWRAP-X PRE-STRETCH

  Original price was: 3,899€.Current price is: 3,499€.
 • Automatski omotač paleta EASY-IN

  Original price was: 3,999€.Current price is: 3,799€.
 • Stroj za omatanje paleta SMARTWRAP X2 s vagom 2000kg

  Original price was: 4,400€.Current price is: 3,899€.
 • Omotač paleta EASY-IN PRE-STRETCH

  Original price was: 4,600€.Current price is: 4,299€.
 • ROBI-600B Robot za omatanje paleta PRESTRECH

  Original price was: 7,200€.Current price is: 6,999€.
 • Automatski ovijalec paleta SMARTWRAP X10 PRE-STRETCH 2000kg

  Original price was: 8,800€.Current price is: 7,999€.

Pallet wrapping machines O strojevima za omatanje paleta

U odjeljcima u nastavku odgovorit ćemo na uobičajena pitanja zašto vam je potreban stroj za omatanje paleta, raspon cijena Sstrojevi za stretch wrap, kako palet wrapper< /span> pomoći će povećati vašu produktivnost i ubrzati proces pakiranja te koje su prednosti strojeva za omatanje paleta.

Cijena stroja za omatanje paleta

Cijena stroja za omatanje paleta ovisi o raznim čimbenicima, međutim, možete očekivati povrat ulaganja u roku od nekoliko mjeseci kada uzmete u obzir uštedu vremena i povećanje proizvodnje. Cijene strojeva za omatanje paleta variraju od nekoliko tisuća eura do deset tisuća eura. Cijena ovisi o tome je li stroj potpuno automatiziran ili poluautomatski. Također, drugi ključni čimbenik je ako stroj za omatanje paleta ima inteligentnu kontrolu dodirom s čovjekom- sustav isporuke stroja, sveobuhvatni sigurnosni sustav zaštite, IOT modul, itd…

Intelligent omotač peleta SMARTWRAP-X PRE-STRETCHKako radi stroj za omatanje paleta?

Stretch omatanje počinje utovarom paleta

Prije početka procesa rastezljivog omatanja teret se prvo mora sastaviti na paletu. Nakon što je teret na paleti, cijeli sklop (paleta i teret) se rastezljivo omota zajedno.

Sastavljanje tereta na paleti važan je korak. Postavljanje tereta na paletu je ključno. Teret ne bi trebao nadvisivati strane palete ili biti veći od četiri inča u unutrašnjosti. Sama paleta također igra ulogu i trebala bi biti u dobrom stanju.

3 načina nanošenja rastezljive folije

Postoje tri načina nanošenja rastezljive folije na paletu proizvoda:

 1. priručno
 2. poluautomatski rastezljivi omotač
 3. brzi automatski rastezljivi omotač

Ručno omatanje oslanja se na to da ljudi ručno razvlače teret. Operater pričvršćuje foliju na paletu, a zatim hoda folijom oko tereta.

Povlačenje teške role filma oko palete je omatanje fizički zahtjevno – pogotovo ako se radi kako treba. Zamislite užasnu vrtoglavicu u vrućem skladištu. Ručno omatanje općenito ima najveću cijenu materijala jer nema dosljednosti upotrebe filma i nema značajnog prethodnog rastezanja. Također je vrlo teško dosljedno omotati teret koji je siguran za otpremu.

Poluautomatski rastezljivi omoti dolaze u dva različita stila strojeva – okretni stol i straddle. Opterećenje se stavlja na ili u zonu streč omotača i nanosi se streč folija. Modeli s gramofonom će rotirati teret na gramofonu, dok modeli s raširenim stilom imaju omotanu ruku koja će se kretati oko tereta i nanositi film.

Visokobrzinski automatski rastezljivi omotači slični su poluautomatskim stilovima po tome što stroj obavlja stvarno rastezljivo omatanje tereta. Međutim, automatski rastezljivi omotači obično uključuju dovodne i izlazne transportere za automatski ciklus opterećenja kroz stroj.

Inteligentni ručni omotač SMARTWRAP-X PRE-STRETCH Sve se radi o sili zadržavanja</ h3>
Bez obzira koju vrstu rastezljivog omota koristite, sila zadržavanja je najvažnija stvar koju treba ispraviti. Snaga zadržavanja može značiti razliku između tereta koji stiže na odredište netaknut i koji dolazi oštećen i ne može se prodati. Dakle, što je sila zadržavanja?

Sila zadržavanja je ono što drži teret zajedno. Službeno, to je sila omotanja puta broj slojeva filma. Sila omotanja jednostavno je mjera koliko je čvrsto svaki sloj filma omotan oko tereta. Slojevi filma su broj omota koji se nanose na opterećenje u određenoj točki.

Prednosti posjedovanja stroja za omatanje paleta

Strojevi za omatanje paleta izvrsna su investicija za sve koji koriste film za zatezanje, pričvršćivanje i zaštitu palete. Koriste se u proizvodnji, transportu, logistici i za one koji za transport koriste pune palete. Kupnja novog stroja za stretch wrap vezuje se za brojne prednosti, ali najvažnija od svih je da čovjek ne mora biti uključen u omatanje paleta filmom, što povećava produktivnost i smanjuje troškove rad. Osim toga, nova generacija strojeva za omatanje paleta izrađena je od materijala koji su iznimno izdržljivi i otporni na sve vanjske čimbenike, što stroju daje još duži vijek trajanja, vrlo su ergonomski, pouzdani i stabilni. Još jedna prednost novog i poboljšanog

Automatski ili poluautomatski stroj za omatanje paleta

Automatski stroj za omatanje paleta

Automatski stroj za omatanje paleta ne treba uplitanje inženjera ni u fazi zakačenja filma niti u posljednjoj fazi izbacivanja, paleta zapravo dolazi do stroja za omatanje kroz valjak koji je postavlja točno u središte platforme; ovdje stroj za omatanje nastavlja umatanje prema programu koji je unaprijed postavio operater, a nakon što je proces završen, isti se izbacuje.

Postoje različite vrste Automatic strojeva za omatanje paleta. Razlikuju se po tehnologiji koja se koristi za omatanje:

 • Strojevi za omatanje s okretnim stolom
 • Strojevi za omatanje ruku
 • Strojevi za omatanje s dvostrukom rukom
 • Strojevi za omatanje prstenova

Automatic Pallet Stretch Wrapper EASY-IN price

Poluautomatski stroj za omatanje paleta

U poluautomatskom stroju za omatanje paleta nanošenje filma se odvija uz nadzor i smetnje radnika; operater mora postaviti paletu i ručno vezati žicu filma; zatim će se nastaviti s programiranim ciklusom omatanja kako bi se završio konačnim rezanjem od strane radnika i izbacivanjem iz stroja za omatanje.

Poluautomatski strojevi za omotavanje paleta dijele se na temelju rada i strukture na:

 • Rotacijski strojevi s gramofonom
 • Strojovi s rotirajućim rukama
 • Mobilni strojevi za omatanje

Poluautomatski strojevi za omatanje paleta nanose stretch film (plastična folija) oko palete kako bi je zaštitili tijekom transporta, stabilizirali teret i sačuvali ga u skladištu. Poluautomatski strojevi za omatanje paleta koriste produženu plastičnu foliju, fleksibilan materijal koji omogućuje stabilno omatanje palete bez opasnosti od prevrtanja ili poteškoća u kretanju ili isporuci

Korištenje folije u poluautomatskim strojevima za omatanje paleta, mora se odvijati pod nadzorom korisnika ili administratora. Kako je stroj poluautomatski, zadatak stavljanja palete na stol i učvršćivanja potrebnom folijom mora obaviti zaposlenik. Nakon toga, stroj se brine za sljedeći unaprijed programirani ciklus omatanja. Nakon što je stroj završio svoj dio, ponovno je na zaposlenicima da izrežu foliju s palete i uklone je iz stroja za omatanje paleta kako bi se završilo pakiranje ili u ovom slučaju ciklus omatanja.

Prednosti omatanja vaših paleta strojem za omatanje paleta

Stroj za omatanje paleta pomaže u pakiranju paleta, ogromnih kutija i kontejnera ili drugih oblika proizvoda koji se trebaju skladištiti ili transportirati. Stretch omatanje vaših proizvoda nudi nekoliko prednosti uključujući:

1. Zaštita robe od oštećenja, ogrebotina, prašine i vlage

Kada koristite pravi stroj za omatanje paleta, on će osigurati da vaši proizvodi budu sigurno zamotani kako bi se izbjegla moguća oštećenja od prljavštine, prašine ili vlage.

2. Prijatan za zaposlenike

Sustav rastezljivog omatanja zadržat će vašeg operatera na viličaru, što je samo po sebi sigurnosna mjera. Prema nedavnom istraživanju, otkriveno je da 20 posto svih nesreća s viličarima uključuje ljude koji hodaju po podu skladišta. Stoga, držanje operatera na viličaru drži ih s poda i usredotočuje se na zadatke koji su pred njima. Ručno rastezljivo omatanje uzrokuje ozljede od habanja, a nadogradnja na automatski stroj za rastezljivo omatanje zaštitit će vaše zaposlenike.

Automatski rastezljivi omoti zahtijevaju vrlo malo interakcije od svojih operatera. Jednostavnim povlačenjem užeta iz viličara, paleta ili roba se omotavaju. Osim toga, stroj također osigurava dosljedno omatanje koje je sigurno i spremno za transport, dok se ručno omotana paleta može lako prevrnuti i oštetiti vašu robu i rukovatelja.

3. Štedi vrijeme

Ulaganjem u stroj za omatanje uštedjet ćete puno vremena. Ručno omatanje paleta, kutija i drugih proizvoda može biti zamorno i dugotrajno. Međutim, omatanje vaše robe i kutija za skladištenje ili transport automatskim strojem za rastezljivo omatanje uštedjet će vam puno vremena i truda koji možete koristiti u drugim važnim poslovnim procesima.

4. Uštedite na troškovima filma

U usporedbi s ručnim omotavanjem, i poluautomatski i automatski strojevi za rastezljivo omatanje uštedjet će vaš poslovni novac na visokim troškovima filma. Automatski strojevi za rastezljivo omatanje imaju dva valjka za filmske niti kod kojih je brzina rotacije drugog valjka veća od prvog, a to rasteže film. To povećava vlačnu čvrstoću filma i smanjuje ukupne troškove. Rotacijski toranj automatski strojevi za stretch omatanje su učinkovitiji.

5. Brže pakiranje

Automatski stroj za rastezljivo omatanje s omogućenom PLC kontrolom pomoći će u pričvršćivanju procesa pakiranja i pomoći u ispunjavanju zahtjeva za rasutom pakiranjem u vašem poslovanju. Orionovi strojevi za rastezljivo omatanje mogu se prilagoditi vašim jedinstvenim zahtjevima. Ovo je bolje od običnog stroja sa standardnim specifikacijama, značajkama i priborom.

6. Učinkovito zamatanje proizvoda

Kada koristite sustav rastezljivog omatanja za sve svoje poslovne zahtjeve za pakiranje u rasutom stanju, možete osigurati dosljednost u pakiranju svojih proizvoda sa sličnom rastezljivošću i učinkovitošću koja inače ne bi bila moguća kroz ručno rastezljivo omatanje. Proces ručnog pakiranja ima varijacije u rastezljivosti i učinkovitosti pakiranja vaših proizvoda. To znači da će automatski stroj za rastezljivo omatanje osigurati bolje pakiranje vaših kutija, paleta i proizvoda na vašem radnom mjestu.

7. Povećana produktivnost

Kome se ne sviđa ideja da se više posla obavi za manje vremena? Automatski stroj za rastezljivo omatanje stavit će vaše poslovanje na put učinkovitosti. Vaši operateri neće morati čekati početak i zaustavljanje ciklusa omatanja. Postavljanjem palete na pokretnu traku ili povlačenjem užeta, omatanje počinje i automatski se zaustavlja.

8. Poboljšana kontrola zaliha

Slaganje sličnih proizvoda zajedno olakšava inventarizaciju. To također smanjuje šanse za odvajanje proizvoda zbog čega prebrojavanje zaliha može oduzimati mnogo vremena. Međutim, s jasnim i dosljednim rastezljivim omotima, možete skenirati ravno kroz njega ako koristite sustav za skeniranje.

Sustav rastezljivog omatanja donijet će dosljednost i sigurnost u vašoj proizvodnoj liniji bez obzira na veličinu i lokaciju vašeg skladišta. Ako su brojne prednosti koje donosi stroj za rastezljivo omatanje potaknule vašu znatiželju, danas možete provjeriti našu cijelu liniju automatskih sustava za omatanje ili kontaktirati jednog od naših stručnjaka za proizvode.