Strojevi za pakiranje u termoskupljajuću foliju

Strojevi za pakiranje u termoskupljajuću foliju prihvaća film za pakiranje proizvoda i kutija kroz zagrijavanje skupljajućeg filma. Na taj se način dokazuje izgled predmeta, a poboljšava se estetika i vrijednost predmeta. Štoviše, film štiti predmete od vanjskih udaraca i sprječava fragmentaciju, posebno za kontejnere. Naši Strojevi za pakiranje u termoskupljajuću foliju mogu rezati, skupljati i umotavati odjednom. Cijela postavka skupljanja i omatanja može se podesiti u praktičnim modulima na upravljačkoj ploči. Naši strojevi za pakiranje u termoskupljajuću foliju komore imaju čvrstu strukturu od čelika, elektroniku najnovije generacije s upravljačkom pločom jednostavnom za korisnika. Imaju veći radni stol i nekoliko tehničkih detalja koji poboljšavaju njihove performanse. Naši Strojevi za pakiranje u termoskupljajuću foliju su jednostavni za korištenje. Postupak skupljanja proizvoda u termo foliju vrlo je jednostavan. Prvi, operater umeće proizvod u streč foliju, stavlja ga u komoru u kojoj se proces brtvljenja i skupljanja odvija istovremeno. Ukoliko želite dodatno ubrzati proces omatanja proizvoda, proces skupljanja folije se odvaja i odvija se u zasebnom tunelu.

Strojevi za pakiranje u termoskupljajuću foliju imajuISO,CE,i ostale potrebne certifikate i u skladu su sa svim EU standardima i propisima.Cijena stroja za pakiranje skupljanjem > varira od nekoliko tisuća eura. Shrink wrap zaštitit će vaše proizvode i učiniti ih privlačnijima.

Nudimo širok raspon visokokvalitetnih i povoljnih strojeva za skupljanje. Na našoj web stranici možete pronaći sljedeće vrste strojeva za pakiranje skupljanjem:

 • L-Sealers Strojevi za pakiranje skupljanjem
 • Skupljajući omoti s automatskim bočnim brtvljenjem
 • Tuneli skupljanja
 • Skupljanje u paketu

Strojevi za pakiranje skupljanjem imaju jamstvo i servisirani su u Europi. Nudimo brzu dostavu u Republici Hrvatskoj.

 • Stroj za pakiranje u termoskupljajuću foliju B4255

  1,799
 • Termo tunel za skupljanje folije T5040

  2,899
 • AUTOSHRINK Automatic Shrink Wrapping Machine 55 x 45 x 15cm

  28,990

O strojevima za pakiranje u termoskupljajuću foliju

Shrink wrapper T5040
Shrink wrapping je proces koji uključuje primjenu filmova osjetljivih na temperaturu. Kada se toplina dovede na film, on se čvrsto skuplja na sve što pokriva. Oprema za pakiranje skupljanjem dostupna je za različite veličine proizvoda iu automatskim i poluautomatskim formatima. U Crawford Packagingu možemo vam pomoći pronaći prave strojeve za skupljajuću foliju koji su prilagođeni jedinstvenim potrebama vašeg poslovanja.

Svestranost i višestruke prednosti skupljajućeg omota znače da se koristi za veliki broj proizvoda i materijala.

Skupljajuća folija ima ključnu funkciju zaštite robe od prašine, vlage i prljavštine. To je važno za sve proizvode, ali bitno za hranu i lijekove. Zbog učinkovitosti pečata, potpuno skupljajuća roba također ostaje u optimalnom stanju dulje nego ako je izložena atmosferi.

Obično je skupljajuća folija jača od premotavanja ili rastezljivog omatanja. Film se obično temelji na poliolefinu, PVC-u, polietilenu ili polipropilenu.
Dolazi u različitim snagama,debljinama i jasnoći, tako da se može koristiti za različite proizvode prema težini i potrebnoj razini zaštite, uključujući potrebu za zaštitom od svjetlosti.

Strojevi za pakiranje u termoskupljajuću foliju, također vrlo dobro drži svoj oblik, tako da proizvodi uvijek izgledaju najbolje, što je kritično razmatranje za potrošačke proizvode. Jasno pokazuje je li došlo do bilo kakvog smetnji ili neovlaštenog pristupa, što je pitanje od primarne važnosti za sir, meso, gotova jela i farmaceutske proizvode, kao i za svežnjeve novca ili osjetljivih dokumenata.
Stroj za omatanje B4255

U usporedbi s kartonom i plastikom, skupljajuća folija vrlo je prostorno učinkovita, ne zauzima više mjesta u skladištenju, transportu ili na polici od samih proizvoda. Također je lakši, pa je lakši i jeftiniji za rukovanje i transport. Pogodan je za proizvode ili grupe proizvoda svih vrsta, oblika i veličina. Često se koristi za grupe boca ili limenki, ili za kombiniranje proizvoda u višesatnom pakiranju.

Strojevi za pakiranje u termoskupljajuću foliju se često koristi za transportno pakiranje i zaštitno pakiranje za veće predmete, kao što su vrata ili čak cigle na paleti. Također se koristi za omotavanje i zaštitu skela, krovova, automobila, kombija, čamaca i natovarenih paleta.

Cijena strojeva za pakiranje skupljanjem

stroj za omatanje u tunelu SHRINK MAX

Cijena stroja za pakiranje u skupljanje ovisi o različitim čimbenicima i o vrsti stroja koji vam je potreban. Cijene skupljajućeg omota kreću se od nekoliko tisuća eura do deset tisuća eura. Cijena ovisi o vrsti stroja za pakiranje u skupljanju, broju izlaza u minuti ako je uključen tunel za skupljanje i veličini brtve područje. Također, još jedan ključni čimbenik je ako stroj za pakiranje skupljanjem ima snažan motor i njegov tip.

Vrste strojeva za pakiranje skupljanjem u termoskupljajuću foliju

L-Sealers Strojevi za pakiranje skupljanjem u termoskupljajuću foliju

L Sealing Shrink Wrappers optimalni su aplikator skupljajuće folije za manje veličine proizvoda. Zagrijana ruka se podiže i spušta dok proizvodi prolaze ispod. Skupljajuća folija se zatim zagrijava i zatvara oko proizvoda. To osigurava da se na svaki proizvod nanese odgovarajuća količina skupljajućeg filma.

Skupljajući omoti s automatskim bočnim brtvljenjem

Automatski strojevi za bočno brtvljenje skupljajućih omotača su brzoskupljajući pakeri s kontinuiranim pokretom. Sustav transportne trake pomiče proizvode kroz stroj dok mehaničke ruke obrezuju i brtve skupljajuću foliju. Kontinuirani tempo omogućuje brže vrijeme pakiranja, a sustavi uvlačenja osiguravaju nanošenje prave količine skupljajućeg filma.

Tuneli skupljanja

Skupljajući tuneli srce su sustava skupljajuće omotača. Tuneli za skupljanje pomiču proizvode duž transportnih sustava uz održavanje ravnomjerne konzistentne temperature. Time se poboljšava proces skupljanja, što omogućuje jednaku primjenu omota oko cijelog proizvoda.

Skupljanje u paketu

Strojevi za pakiranje u termoskupljajuću foliju koriste horizontalnu brtvenu ruku za omotavanje ladica s proizvodima poput limenki. Shrink Bundler odlična je aplikacija za sekundarno pakiranje za gotove proizvode spremne za ujedinjenje.

Kako rade strojevi za pakiranje u termoskupljajuću foliju

Način rada stroja za skupljanje ovisi o vrsti stroja za pakiranje skupljanjem. Tri značajne vrste strojeva za pakiranje skupljanjem su brtvilo komore, L-brtvilo i bočno brtvljenje.

Komora za brtvljenje stavlja proizvod sa folijom za skupljanje kroz pretinac ili komoru, gdje je skupljajuća folija spremna za omotavanje oko proizvoda. Pretinac se zagrijava, tako da se skupljajući omotač zatim stisne, okružujući proizvod i stvarajući zaštitni sloj. Vrijeme koje ovaj proces traje ovisi o debljini plastike.

Stroj L tipa s tunelom posebno je dizajniran za veće količine proizvoda, jer je proces umatanja proizvoda u foliju brži. Nešto jeftinija opcija je stroj L tipa s komorom, gdje se cijeli proces skupljanja folije izvodi u komori.

Stroj L-tipa s tunelom ima dvije brtvene šipke koje tvore L-oblik (otuda i naziv). Skupljajuća folija je presavijena duž ovih šipki kako bi se stvorio džep za ulazak proizvoda kroz pregib. Nakon što je vaš proizvod stavljen u ovaj nabor, ostale tri strane stezljive folije trebale bi biti zapečaćene. Nakon što je proizvod u potpunosti u stroju, počinje proces omatanja proizvoda folijom. Proizvod tada obično putuje do tunela u proizvodnoj liniji, koji zagrijava omote folije pričvršćene na proizvod i zagrijava ga dok čvrsto ne prianja uz proizvod.

Konačno, bočno brtvljenje je najbrži i najsvestraniji način pakiranja velikih količina proizvoda. Oni omotavaju proizvode u kontinuiranu cijev od filma, zatvarajući jednu stranu pakiranja, a zatim odvajaju pojedinačne jedinice nizvodno kroz poprečno brtvljenje. Bočne brtve obično dolaze u jednoj od dvije konfiguracije: dva remena ili tri remena. Brtvilo s dva remena je kompaktnije (samo malo veće od L-brtvila) i eliminira jedan od usisnih remena kako bi se krajnje brtvilo prije bočne brtve. Najbolji su kada trebate omotati duže proizvode, ali ne možete si priuštiti proširenje duljine proizvodne linije. Tri brtvila za remenje nešto su veća od dva zaptivača remena i imaju dodatnu prednost preciznog razmaka između proizvoda prije ulaska u područje omatanja.

Koje su prednosti strojeva za pakiranje skupljanjem u termoskupljajuću foliju?

Daljnja ključna prednost je da su strojevi i materijali za skupljajuću foliju relativno niski. Manji proizvođači i poduzeći mogu koristiti jednostavne strojeve za skupljanje omota s ograničenim izdacima, koristeći bilo ručne ili poluautomatske postupke. Veća investicija omogućuje potpuno automatske sustave, uz uštedu na radu i izbjegavanje zamornog i ponavljajućeg ručnog rada.

Poboljšana učinkovitost skupljajućeg omota

Strojevi za pakiranje u termoskupljajuću foliju pružaju brzu i učinkovitu alternativu ručnom skupljanju vaših proizvoda. Prije su zaposlenici provodili dragocjeno vrijeme koristeći ručne toplinske topove kako bi izazvali proces skupljanja. S tehnologijom skupljajućeg tunela možemo pojednostaviti proces skupljanja. Zamotani proizvodi putuju kroz tunel na pokretnom transporteru osiguravajući ravnomjerno skupljanje. Proces bez ruku omogućuje povećanu propusnost i brže vrijeme pakiranja

Uklonite štetne opekline i požare

Ručni toplinski topovi često se napajaju propanom i mogu biti vrlo opasni. Rad na temperaturama većim od 600 stupnjeva Celzija, toplinski topovi mogu uzrokovati ozbiljne opekline ili požar. Strojevi za pakiranje u termoskupljajuću foliju omotača eliminiraju ove opasnosti zadržavajući toplinu za proces skupljanja. Tuneli za skupljanje imaju zaštićene otvore i sigurnosne značajke za ograničavanje rizika od ozljeda zaposlenika i požara.

Mali su strojevi za skupljajuću foliju

Vratite svoj podni prostor. Oprema za skupljajuću foliju može ponuditi manji profil od ostalih opcija za zadržavanje. Sustav skupljanja sastoji se od dva dijela. Brtvilo i tunel za skupljanje. Ove komponente se mogu instalirati jedna pored druge ili dalje jedna od druge, ovisno o raspoloživom prostoru.

Povećanje prostora sa skupljajućim omotom nije ograničeno na strojeve. U mnogim slučajevima, proizvodi koji se zamotaju bit će smanjeni u veličini. Ovo smanjenje veličine povećat će raspoloživi prostor za pohranu proizvoda. Ova se prednost može izravno pretočiti u uštedu troškova smanjenjem troškova prijevoza zbog povećanog volumena otpreme.

Kako radi pakiranje skupljanjem u termoskupljajuću foliju?

Mnogi od nas zapravo ne razmišljaju o tome kako radi stroj za skupljajuću foliju ili kako plastika završi čvrsto omotana oko proizvoda. Međutim, radi se o kontroli i manipuliranju polimernim česticama; polimeri su dugi atomi koji se nalaze u plastici, gdje su općenito uvrnuti i proizvoljni, te stoga neprikladni da djeluju kao omot. Kada se naprave u plastičnu foliju za pakiranje, molekule se produžuju ravno u tanak sloj, savršen za omotavanje oko drugog proizvoda.

Ovaj film se zatim postavlja oko svega što treba zamotati. Nakon što se toplina poveže s filmom, on se skuplja, jer toplina tjera polimere da se vrate u svoje uobičajeno zapetljano stanje. Koliko se polimer skuplja ovisi o kakvoj se vrsti polimera radi: PVC folija za skupljanje može se skupiti čak 50 posto svoje jedinstvene veličine, dok se poliolefinska folija skuplja nešto manje, unatoč tome što nudi čvršće brtvljenje od PVC-a.