Strojevi za zatvaranje kartona

Strojevi za zatvaranje kartona koriste se u proizvodnim linijama, distribucijskim centrima i skladištima. Strojevi za zatvaranje kartona zatvaraju kutiju s gornje i donje strane, mogu se koristiti i za bočno brtvljenje, automatsko zatvaranje preklopa, preklapanje kutije itd. ovisno o stupnju automatizacije.

Strojevi za brtvljenje kartona mogu brtviti identične ili različite veličine kutija. Automatske i poluautomatske kutije za brtvljenje automatski prilagođavaju svoju težinu i visinu kako bi kutija savršeno pristajala. Ručni zatvarači za kartone savršeni su kada je većina kutija istih dimenzija ili kada se paketi zatvaraju u serijama jer se visina i širina moraju podešavati ručno. Zaptivači ili strojevi za zatvaranje kartona koriste BOPP ili Kraft traku, gdje se u procesu brtvljenja mogu koristiti različite široke ili uske trake.

Nudimo širok raspon visokokvalitetnih i povoljnih brtvila za kartone. Na našoj web stranici možete pronaći sljedeće vrste zaptivača kartona, ovisno o stupnju automatizacije:

 • Podešači kutija ili strojevi za oblikovanje za preklapanje kutija
 • Ručni zatvarači kartona
 • Poluautomatski strojevi za zatvaranje kartona
 • Poluautomatsko brtvljenje kartona – automatski prilagođava težinu i visinu
 • Poluautomatsko brtvljenje kartona – automatski zatvori gornji dio kutije
 • Automatsko brtvljenje kartona

Zaptivači ili strojevi za zatvaranje kartona imaju jamstvo i servisirani su u Europi. Nudimo brzu dostavuna vašu adresu u Hrvatskoj.

 • Poluautomatska Kartonirka FLEX TAPE 48-72mm (Kraft ili BOPP traka)

  Original price was: 2,199€.Current price is: 1,899€.
 • FLEX BOX Mašina za formiranje kartonskih kutija

  Original price was: 2,699€.Current price is: 2,199€.
 • Automatska mašina za lijepljenje kartonskih kutija 48-72mm (Kraft ili BOPP traka)

  Original price was: 4,699€.Current price is: 4,199€.
 • TOP TAPE Mašine za lijepljenje kartonskih kutija 48-72 mm (Kraft ili BOPP traka)

  Original price was: 4,679€.Current price is: 4,199€.
 • AUTOBOX automatska mašina za formiranje kutija – 16 kutija/min – Simens PLC

  Original price was: 24,000€.Current price is: 21,990€.

AUTO-TAPE Automatic Carton Sealer 48-72mm (Kraft or BOPP tape) priceStrojevi za zatvaranje kartona

Strojevi za zatvaranje kartona mogu pojednostaviti proces pakiranja u vašoj proizvodnji, čineći ih vrlo učinkovitim. Naši uređaji za brtvljenje kartona dostupni su za gotovo svaki zadatak: za brtvljenje identičnih ili različitih veličina kutija, za široku ili usku traku, za gornje i donje brtvljenje, bočno brtvljenje, automatsko zatvaranje preklopa, itd. Nudimo i širok raspon dodataka, npr. stolovi za pakiranje s donjim preklopnim mapama. Svaki brtvilo kućišta uključuje kompletan popis rezervnih dijelova, korisnički priručnik, alat i set rezervnih dijelova koji sadrži najčešće dijelove.

Vrste strojeva za zatvaranje kartona

Na tržištu postoje različite vrste zatvarača za kartone. Glavna razlika između tipova je razina automatizacije procesa izrade kutija, savijanja i lijepljenja trakom.

Postavljači kutija ili strojevi za oblikovanje za preklapanje kutija

FLEX Box Semi automatic Case Erector pricePodešači kućišta ili strojevi za oblikovanje kutija za presavijanje će uzeti presavijenu kartonsku kutiju i napraviti je, ili postaviti , kao što ime kaže. Poravnat će kutiju, a zatim zatvoriti dno i pripremiti je za pakiranje.

Prosječnoj osobi potrebno je oko 20 sekundi da sastavi kutiju, dok čak i brzom podizaču kućišta potrebno je oko 7 sekundi. To znači da se kutiju može napraviti doslovno u jednoj trećini vremena strojem nego čovjekom. Osim toga, bržim sastavljanjem kutija, uz puno manje ukupnog vremena, trošak rada po sastavljenoj kutiji također se smanjuje za dvije trećine, a to čini podizač kućišta mnogo isplativijim za korištenje od plaćenog zaposlenika.

Ručno brtvljenje kartona

Ručni zatvarači kartona stavljaju traku na vrh i dno kutije. Međutim, širinu i visinu stroja za zatvaranje kartona potrebno je ručno podesiti, kao i zaposlenik mora ručno preklopiti gornji dio kutije i gurnuti ga u zatvarač kartona. Ručni strojevi za brtvljenje kartona nisu najbolji izbor ako imate mnogo paketa različitih veličina, budući da se širina i visina moraju ručno podešavati. Oni su pristupačni i odlična su opcija za linije za pakiranje u kojima su paketi standardizirani, a proizvode ručno dodaju zaposlenici u kutiju iz zatvarača kartona jer će zaposlenici morati stajati blizu stroja i ručno preklapati gornji dio kutije.

Poluautomatsko zatvaranje kartona

Poluautomatske kutije za zatvaranje kartona izvrsno su imati pri ruci ako trebate pakirati mnogo kutija različitih veličina. S intuitivnim funkcijama jednostavnim za korištenje, ovi su kutijasti kutiji brzi i učinkoviti kako bi vam pomogli uštedjeti vrijeme i novac. Ovi pametni zatvarači za kartone su podesivi i stvaraju čiste, ujednačene brtve na svim kartonima. Jednostavno i brzo prilagodite stroj širini i visini kutije koju zatvarate i na svaku kutiju nanijet će istu količinu trake. Dizajnirani su tako da najbolje funkcioniraju kada zatvaraju mnogo kutija iste veličine tijekom svakog ciklusa proizvoda. Postoje dvije vrste poluautomatskih zaptivača kartona. Jedan može automatski podesiti težinu i visinu, a drugi može automatski zatvoriti gornji preklop kutije.

Automatsko brtvljenje TOP TAPEPoluautomatsko brtvljenje kartona – automatsko podešavanje težine i visine

Poluautomatski zatvarači za kartone koji automatski podešavaju težinu i visinu idealni su za distribucijske centre ili linije za pakiranje gdje se koriste različite veličine kutija. Uređaj za brtvljenje kartona automatski će otkriti širinu i visinu kutije i automatski prilagoditi njezinu visinu i širinu. To će ubrzati proces brtvljenja kutije jer nećete morati ručno podešavati te postavke na kutiji za brtvljenje.

Poluautomatsko zatvaranje kartona – automatski zatvori gornji dio kutije

Poluautomatski uređaji za zatvaranje kartona koji automatski zatvaraju gornji dio kutije savršeni su za proizvodne linije jer eliminiraju potrebu da netko treba stajati u blizini stroja za zatvaranje kartona i zatvoriti preklope kutije kako bi stroj mogao zatvoriti vrh kutije. kutija.

Automatsko brtvljenje kartona

Automatski zatvarači kartona mogu zatvoriti sva četiri gornja poklopca i zapečatiti gornji i donji dio. Podesivi sustav pluga pruža najveću fleksibilnost za različite vrste primjena brtvljenja kartona i pruža izvrsnu alternativu ručnom lijepljenju trakom. Automatski zaptivači ili strojevi za zatvaranje kartona izvrsni su za poboljšanje brzine i učinkovitosti pakiranja. Automatski stroj za pakiranje Carton Sealer automatizira proces lijepljenja trake na vrh i dno kutije. Povećava se produktivnost procesa pakiranja jer se broj zatvorenih kutija u minuti obično povećava nekoliko puta. Automatski stroj za zatvaranje kutija s ljepljivom trakom jednostavan je za korištenje i njime može upravljati osoba bez prethodne stručne obuke. S teškim okvirom i potpornom strukturom od 4 stupa, oni su dugotrajna investicija za vašu proizvodnu liniju za strojeve za zatvaranje kartona.

Uštedite vrijeme s pouzdanim zatvaračima za kartone

Jednostavan, dokazan dizajn naših kutija za brtvljenje temelji se na ergonomskim principima, što ih čini vrlo jednostavnim za korištenje, sigurnim za korištenje i jednostavnim za održavanje. Istodobno, jednostavna, ali robusna konstrukcija jamči visoku razinu operativne pouzdanosti i produženi vijek trajanja – čak i kada se svakodnevno koristi za zatvaranje kutija iz sata u sat.

Kartonski zatvarači zatvaraju kutije brzo i jednostavno uvijek s istom visokokvalitetnom razinom zatvaranja, čime štede vaše zaposlenike dugotrajnog i ručnog rada, a pritom izbjegavate izlaganje zaposlenika fizički napornim zadacima. Kao takav, automatski stroj za brtvljenje kartona je operativna investicija koja ne samo da povećava produktivnost, već sa sobom donosi i velika poboljšanja u radnom okruženju.

FLEX Box Case Erector + Flex Tape kućište sealer Kako odabrati pravi zaptivač za kartone

Da biste pronašli optimalno sredstvo za brtvljenje kartona za vašu primjenu, potrebno je provjeriti nekoliko pitanja: Kako izgledaju kartoni (vrsta i dimenzije kartona)? Jesu li dimenzije kartona uvijek iste ili se razlikuju? Kako treba zatvoriti kutije (širina trake, preklapanje trake, ručno ili automatsko zatvaranje preklopom)? Koliko kartona treba zapakirati svaki dan? Što je pakirano u kutijama (teški, lagani ili lomljivi materijali)? Kako će se postupati s kartonima nakon zatvaranja (transport, paletiranje, omatanje filmom, upravljanje proizvodnjom, označavanje, itd.)?

Dozatori trake jamče optimalno brtvljenje kućišta

Srce brtvila kućišta je dozator trake. Tijekom godina, ova se ključna komponenta stalno poboljšavala na temelju praktičnog iskustva i korisničkog doprinosa kako bi postala optimalni alat za pakiranje. Kočnica glavčine može se podesiti kako bi odgovarala različitim vrstama trake, dok se glavčina role trake može precizno namjestiti na širinu trake u uporabi. Stražnji raspored valjaka jedinstvena je komponenta u našim dozatorima, koja osigurava čvrsto brtvljenje kućišta. Dispenzeri mogu biti opcijski opremljeni monitorom i alarmnim sustavom kako bi se osiguralo savršeno brtvljenje.

Nabavite cjelovito rješenje za potrebe vaše linije pakiranja

Brtvila za kutije, strojevi za zatvaranje samo su dio našeg modularnog asortimana proizvoda uključujući opremu za paletiranje, podizače sanduka, rastezljive omote paleta i sveobuhvatan asortiman transportera.

Da biste saznali više o tome kako možemo isporučiti potpuno prilagođeno cjelovito rješenje s našim standardnim modulima za drastično povećanje učinkovitosti i produktivnosti na vašem mjestu, provjerite naše druge strojeve za pakiranje.