Koja je razlika između pakiranja s plastičnom i čeličnom trakom?

Koja je razlika između pakiranja s plastičnom i čeličnom trakom?

Koja je razlika između pakiranja s plastičnom i čeličnom trakom?

Pakiranje s plastičnom trakom

Kad je izumljena plastična (PP) polipropilenska i (PET) poliesterska traka i upotrijebljena za pakiranje, one su gotovo u potpunosti zamijenile čelične trake. Konkretno, zamijenjena je tamo gdje nije bilo zamjene za pakiranje čeličnom trakom. S razvojem plastičnih traka povećane su mogućnosti za bolje i učinkovitije pakiranje. Razlike između ove dvije opisane su u nastavku.

Battery strapping tool TES set PP strap + dispenser + battery + charger

Bitna razlika između čelične i plastične trake

Izduživanje nije ključna značajka čelične trake. Suprotno tome, plastična traka ima veće produljenje u određenom intervalu. Ključna značajka plastične trake je njezina sposobnost da se vrati u prvobitni oblik. Nakon što smo izveli napetost, postavlja se pitanje u kojoj se mjeri traka iz izduženog oblika može vratiti izvornom obliku?

Teret drva je dobar primjer prelaska na uporabu od čelične do plastične ambalaže. Točno je da je u ovom slučaju čelična traka učinkovitija, jer ima veću održivu snagu u osiguravanju težih tereta, ali plastična traka je ona koja se nakon izvlačenja brzo vraća u prvobitni oblik. Iz tog razloga, koji također predstavlja ključnu razliku između jedne i druge trake ova bi traka bila učinkovitija za gornji primjer. Uzimajući u obzir svojstvo elastičnosti, stoga je opterećenje kao drvo pogodnije za pakiranje plastičnom trakom. Naime, ima veću mogućnost podešavanja elastičnosti od čelične trake, čija je karakteristika elastičnost, koja ne uključuje mogućnost ekstremnog izduženja i vraća se u prvobitni oblik. Ukratko, čelična traka osjetljivija je na pucanje i otpuštanje prilikom prijevoza robe. U ovom slučaju roba ostaje nezaštićena. Istina je da čelične trake mogu izdržati veću težinu, ali u mnogim je slučajevima elastičnost trake važniji faktor od plastične trake.

Prijelaz od čelične do plastične trake

Pakiranje s plastičnim trakama nema tako dugu povijesnu tradiciju jer je prepuno čelika. S razvojem tehnologije taj prijelaz postaje sve brži. Dakle, s obzirom na proizvodnju modernijih alata i otkrivanje novih mogućnosti pakiranja, plastična traka će u kratkom vremenu u potpunosti nadrasti čelik. Većina vodećih proizvođača priznaje da je prijelaz s jedne trake na drugu danas neizbježno.

Razumijevanje izduženja, napetosti i mogućnosti oporavka

Da biste razumjeli gornje riječi, potrebno je razumjeti uvjete korištenja traka. Napetost trake ogleda se kada je povlačimo ili izvršimo određeni pritisak na nju. Kad se ispruži do određene točke, počinje se produljiti i istezati. Jednom kada je izdubljena, jedino je pitanje hoće li se vratiti u svoj izvorni oblik. Sposobnost elastičnosti trake odražava se na najvišoj mogućoj točki širenja, od koje se traka i dalje može oporaviti i ne izgubiti oblik (ovo se također naziva i radno područje trake ili na drugi način rečeno raspon izdržljivosti).

COMBO Pallet Semi-automatic Strapping Machine price PP strap 9-19mm

Saznajte više o radnom području plastične PP i plastične PET trake

Radno područje trake znatno se razlikuje od trake do trake. Pokazuje najbolje performanse kada koristite jednu traku. Pokazuje najveći naponski potencijal, gdje je produženje trake maksimalno. Istodobno, izduženje je i dalje dovoljno da se traka vrati u svoj izvorni oblik.

Saznajte više o vraćanju plastične PET i PP trake u izvorni oblik (elastičnost)

Mogućnost povratka u izvorni oblik uglavnom ovisi o materijalu od kojeg je izrađena traka, veličini napetosti koja se na nju primjenjuje i duljini ovog napona. Ako je kratkotrajni napon, mogućnost oporavka trake je mnogo veća. Što duže vremena provodimo napon na traci, to je manja mogućnost da je vratimo u početno stanje. Evo jednog od najboljih kandidata (tj. Onih koji nakon dugog vremena napetosti najbrže dobivaju originalni oblik), ravna plastična džepna traka.

Podijelite ovaj post


Upit o proizvodu

Za pripremu ponude potrebni su nam sljedeći podaci. Uskoro ćete dobiti ponudu za proizvod na svoju e-poštu.