Sve što trebate znati o pakiranju

about strapping pet pp film composite strap

Sve što trebate znati o pakiranju

Pakiranje ili vezanje proizvoda jedno je od najčešće korištenih sredstava za kombiniranje proizvoda u industriji ambalaže. Postoji nekoliko vrsta ambalažnih materijala za vezanje, što je najkorisnije u okruženjima kao što su:

  • pričvršćivanje predmeta na palete, sanduke …
  • osigurava ravnomjerno utovar i pakiranje staklenih, drvenih i metalnih dijelova
  • zatvorene kutije i paketi
  • ojačanje drvenih kutija, sanduka ili kutija od drugih materijala
  • sigurni predmeti

Čelik je najjači i ima najveću vlačnu čvrstoću, pa je pakiranje s njim vrlo pouzdano. Dostupan je u različitim širinama i debljinama, ali također se razlikuje u kvaliteti. Čelik se uglavnom koristi za pakiranje proizvoda koji su oštri i vrući. Kad odlučujete koja će se traka koristiti za pakiranje proizvoda, a mislite na čelik, zapitajte se:

  • Je li opterećenje veliko i stabilno?
  • Hoće li proizvodi putovati na velike udaljenosti?
  • Da li će ih trebati preuzeti i istovariti prije nego što ih preuzmu

Ako je odgovor na ova tri pitanja pozitivan, tada je čelična ili kompozitna ili PET traka pravi izbor za vas.

Plastične trake su prikladnije za lakše opterećenje. Dostupne su u različitim širinama, duljinama i polimerima. Ove trake nude veće izduženje, ali njihov je nedostatak to što se pri prekomjernom opterećenju mogu razdvojiti. Ipak, poliesterska tkanina za pakiranje u mnogim industrijama najbolja je alternativa čeličnim trakama. Primjerice, poliester (PET) pruža izvrsnu napetost u krutom opterećenju, a istodobno se traka vrlo sporo troši. Potrebno je razlikovati plastične i poliesterske trake. Unatoč specifičnim razlikama, plastične se trake nazivaju “poli-veze”. Sljedeće činjenice naučit će vas da ih razlikujete. Prvi je da je poliesterska traka glađa, a drugi da može podnijeti veću napetost.

Budući da se ambalažni proizvodi pakiraju dugi niz godina, ambalažna traka također je razvijena uz istovremeni razvoj pakiranja. Međutim, treba naglasiti da su najbolje i najčešće korištene trake čelične i plastične trake. Svaki od njih ima svoje prednosti i nedostatke, pa je pametno odrediti koji od njih najbolje odgovara vašim potrebama prije pakiranja. Teže je reći da je jedan bolji od drugog, jer svaki od njih ima i svoje prednosti i slabosti. Njihova kvaliteta također se može razlikovati od dobavljača do dobavljača, pa je dobra ideja znati sve značajke trake koju nude i usporediti je s teretom i proizvodima za koje će se traka koristiti prije kupnje.

Podijelite ovaj post


Upit o proizvodu

Za pripremu ponude potrebni su nam sljedeći podaci. Uskoro ćete dobiti ponudu za proizvod na svoju e-poštu.