Sve što trebate znati o polipropilenu (PP traka)

Sve što trebate znati o polipropilenu (PP traka)

Sve što trebate znati o polipropilenu (PP traka)

PP traka je termoplastični adicijski polimer, izrađena od kombinacije polipropilenskih monomera. Koristi se za razne primjene, ali posebno je korisna za pakiranje robe široke potrošnje, plastičnih dijelova za razne industrije, uključujući automobilsku industriju, itd. Polipropilen je otkriven 1951. godine, a njegovi glavni izumitelji bili su Paul Hogan i Robert Banks. Polipropilen kao materijal postao je popularan izuzetno brzo. Komercijalizirana proizvodnja započela je tri godine nakon izuma. Do 1957. godine njegova je popularnost rasla, no danas je to jedna od najčešće proizvedenih traka na svijetu.

Battery strapping tool TES set PP strap + dispenser + battery + charger

Najefikasniji način pakiranja s PP polipropilenskom trakom?

Pakiranje s PP polipropilenom može biti ručno ili automatski. PP traka koristi se za pakiranje kutija, paketa i paleta. Najefikasniji i najbrži način pakiranja kutija je upotreba automatskih ili poluautomatskih strojeva, poput, na primjer, HIPO poluautomatskih strojeva za pakiranje. Kutije i palete mogu se također pakirati baterijskim alatom za vezivanje. Uz to, pomoću alata za vezanje na baterije možete pakirati palete, međutim, najbrži način pakiranja paleta može biti s poluautomatskim strojem za pakiranje paleta, koji vam omogućava da položite traku ispod palete i povežete je (zavarite) uz pomoć mašine za pakiranje. To se može postići na primjer pomoću naše mašine za vezivanje palete COMBO.

Koja su svojstva polipropilena?

Prva važna značajka je njegova kemijska otpornost. Razrijeđene baze i kiseline ne reagiraju lako s polipropilenom, što ga čini dobrim izborom prilikom pakiranja tekućina poput raznih sredstava za čišćenje, proizvoda za prvu pomoć i drugih. Druga glavna značajka je elastičnost i istodobno žilavost. Potonji je inženjerski pojam koji se definira kao sposobnost materijala da se deformira bez pucanja. Treća karakteristika smatra se očuvanjem oblika. Polipropilen održava oblik nakon torzije ili savijanja i stoga je puno izdržljiviji od ostalih masa. Četvrto svojstvo je izolacija. Budući da je visoko otporan na struju, vrlo je koristan u svim elektroničkim komponentama. Peto svojstvo je prenosivost. Iako je polipropilen možda transparentan, on se obično ne proizvodi u ovom obliku. Takav se oblik može koristiti za pakete u kojima je važan prijenos svjetlosti.

Zašto se polipropilen koristi toliko često?

Polipropilen se najviše koristi u industriji. Njegova jedinstvena svojstva i sposobnost prilagođavanja različitim proizvodnim tehnikama čine ga neprocjenjivim materijalom za širok raspon primjena. Njegova druga značajka je da se može koristiti kao plastični materijal ili kao vlakno. U moderno doba zamijenila je mnoge stare materijale, posebno u industriji ambalaže.

Koje su vrste polipropilena poznate?

Dostupne su dvije glavne vrste polipropilena: homopolimeri i kopolimeri. Kopolimeri se dalje dijele na blok kopolimer i slučajne kopolimere. Svaka je kategorija bolja za neke pakete od drugih. Polipropilen se često naziva “čelikom” industrije plastike zbog različitih načina na koji se može modificirati ili prilagoditi tako da služi određenoj svrsi. To se obično postiže unošenjem specifičnih aditiva ili preradom na vrlo poseban način. Ova fleksibilnost je također jedno od bitnih svojstava.

Podijelite ovaj post

Upit o proizvodu

Za pripremu ponude potrebni su nam sljedeći podaci. Uskoro ćete dobiti ponudu za proizvod na svoju e-poštu.